Megyei keret

Megyei mérkőzések a fókuszban

December elején, az ősz utolsó talent összejövetele is megtörtént. Ezúttal, novemberhez hasonlóan, elméleti képzés volt a fiatalok számára.

Megyei mérkőzések a fókuszban

A Hajdúszoboszlói SE adta a helyszínt ezúttal is, akárcsak az ősz folyamán korábban már kétszer is. Először a téli szünetre kaptak hasznos tanácsokat a talent és előkészítő csoport tagjai. Főként a regenerálásra, pihenésre, a kiégés elkerülésére hívták fel a figyelmüket.

Ezt követően jöhettek a videók. Míg novemberben az UEFA aktuális oktatóanyagát elemezték fiatal játékvezetőink, addig december elején már a „hóhérokat akasztották”. Ezúttal ugyanis, a megyei mérkőzések felvételein, a saját teljesítményükkel találták magukat szembe.

A hat résztvevő, összesen harminckét klipet elemezett ki közösen. Helyezkedés, döntéshozatal, előnyszabályok alkalmazása, fegyelmezés vagy éppen a csapatmunka volt megjelenítve egy-egy klipen.

A felvételek között voltak pozitív és negatív példák is. Előbbiek a jó példa megerősítését szolgálták, míg utóbbiak a hibák kiküszöbölésére voltak hivatottak. Interaktívan, egy-egy szituációt a legalaposabban kielemezve jutottak el végül a jó megoldáshoz, minden esetben.

Az őszi idény ezzel az összejövetellel véget ért, a folytatás tavasszal következik.

Nem vagy még játékvezető, de kipróbálnád? Jelentkezz a következő játékvezetői tanfolyamunkra!

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close
Close