Megyei keret

Évzáró a Nagyerdőben

Az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága a korábbi évek szokásainak megfelelően, idén is bállal zárta az esztendőt. Hét év után, régi-új helyszínen mulatoztak a sípmesterek.

A zöld gyep helyett, ezúttal is egy étteremben mulatva hagyták maguk mögött futball játékvezetőink a 2017-es évet. Ám volt néhány változás a korábban megszokott dolgok menetében.

Játékvezetői bál 2017

Az előző évektől eltérően ugyanis, most nem szombatra esett a bál napja, hanem december tizenötödikén, pénteken tartották meg az éves rendezvényt. Továbbá a helyszín sem az elmúlt hét esztendőben megszokott Chili Café volt: most a Nagyerdő Étterem várta a szórakozni vágyó játékvezetőket és a hozzátartozókat. A „Chili-éra” előtt, éppen itt voltak utoljára bálozni a sporik.

A vendégeket este hat órára hívták meg, bár ezt megelőzően és természetesen utána is szállingóztak a résztvevők. A Játékvezető Bizottság ezúttal is hívott vendégeket a „társ” megyékből. Kurmai Zoltán Borsodból – és természetesen az MLSZ JB képviseletében is –, Jekő József Szabolcs megyéből hozta el az ottani kollégák üdvözletét. Jelen volt még az est folyamán Iványi Zoltán is, aki a profi játékvezetői keretben, a megyénkért felelős referens. Kiemelt díszvendég volt továbbá Divinyi Béla, aki huszonkilenc évig vezette a hajdú-bihari Játékvezetői Bizottságot.

Az est hivatalos része hét órakor kezdődött. Előbb Sápi Csaba elnök úr kérésére a vendégek röviden köszöntötték az egybegyűlteket, majd a díjkiosztókra került sor. Először az öt-, tíz-, tizenöt- illetve húszéves játékvezetői pályafutásért vehettek át érmeket, kupát és oklevelet a jubilánsok, majd az év folyamán kiemelkedő teljesítményükért díjazta a bizottság a különböző keretek tagjait.

Berecz Attila, aki éppen tíz éve kezdte el a játékvezetést, nyáron döntött úgy, hogy szögre akasztja a sípot. Az NB III-as asszisztensi keretből vonult vissza. Pályafutását, megyénk hírnevének öregbítését emlékéremmel köszönték meg neki.

A sort a legrangosabb elismerések kiosztásával zárták. Muszka Zoltán a harminc év feletti kategóriában lett az év játékvezetője. A díjat Kurmai Zoltántól vehette át. Tóth Tamás a harminc év alatti legjobbnak síposnak járó Divinyi-kupát vehette át, személyesen Divinyi Bélától.

Az est további részében az ételeké, italoké, a zenéé és a táncé volt a főszerep. Tizenegy órakor a szokásos tombola sorsolás volt az utolsó „hivatalos” program. Utána még volt lehetősége táncolni azoknak, akikben még maradt elég szufla. A jó hangulatú este, végül is hajnalban ért véget.

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close