Megyei keret

Májusi talent-nap, gyakorlati feladatokkal

Május utolsó péntekjén tartották meg, az utolsó tavaszi talent napot a hajdú-bihari játékvezetőknek. A gyakorlati foglalkozáson az asszisztensi feladatok kerültek terítékre.

Májusi talent-nap, gyakorlati feladatokkal

Márciusban és áprilisban még csak online módon történhetett a talent napok megtartása. Akkor, mindkét alkalommal videóelemzés volt a napirendi pont. Ám míg márciusban az UEFA videóit elemezték a fiatalok, addig áprilisban már a saját meccseikről készült felvételek voltak elemzés alatt.

A harmadik alkalmat gyakorlati képzésként képzelték el az előzetes tervek alapján, ám április végén még nem volt biztos, hogy meg is lehet tartani a hatályos járványügyi szabályok értelmében. Szerencsére május végére enyhültek a szabályok, így nem volt akadálya a foglalkozásnak.

Az asszisztensek gyűltek össze ezúttal a hajdúszoboszlói HSE sporttelepén. A tartalmas program a közös bemelegítéssel kezdődött. Utána a leshatár pontos felvételét ellenőrizték a résztvevőknél. Ezt követték a pálya különböző helyszínein, a különböző típusú lesgyakorlatok végrehajtása.

A harmadik összetett feladat során, előbb egy CODA-tesztet futottak a talentek. Ezt követően az Ariet-teszt egy részének teljesítése után, egy videóklipet kellett megnézni és elemezve az ott látottakat a végső döntést meghozni.

A közel másfélórás programot a levezetés zárta. A talent napon teljesített feladatok kiértékelése a hétvégén megtörtént, s már e-mailben kézhez is kapták a részletes elemzést a fiatalok.

Videós összefoglalónk a Talent-nap gyakorlatairól

A tavaszi idényben már nem lesz több talent-nap. Ősszel pedig, megújulva vágnak majd bele az újabb feladatokba az érintettek.

Szeretnél játékvezetőink közé tartozni? Jelentkezz már most a következő játékvezetői tanfolyamunkra!

Több Hajdú-Bihar megyei fiatal debütálhatott az NB III-ban

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close
Close