Megyei keret

Elköszönt a legenda

A Hajdú-Bihar Vármegyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága 2023. július 28-30-a között Hajdúböszörményben tartotta szokásos nyári edzőtáborát. Az eseményen a kötelező fizikai és elméleti tesztek, és szakmai programok mellett sor került egy barátságos, ám mégis nagy presztizzsel bíró labdarúgó mérkőzésre. Megyénk labdarúgó játékvezetőiből összeállított csapat, a szintén Hajdúböszörményben edzőtáborozó Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei játékvezetőiből összeállított formációval játszott egy jó színvonalú, nagypályás labdarúgó mérkőzést. A játékvezetők bebizonyították, nem csak a síppal és zászlóval tudnak kiemelkedően tevékenykedni, hanem többen igen jól bánnak a labdával is.

Az esemény azonban nem csak erről marad emlékezetes. A találkozó előtt sor került – a két megye valamennyi játékvezetőjének jelenlétében és elismerő tapsa mellett -, Szabó Imre búcsúztatására. Az eseményen Horváth Róbert HBVMLSZ JB elnök  köszöntötte Imre bácsit. Elismeréssel szólt a sok évtizedes kiemelkedő szakmai munkájáról, mellyel segítette a vármegyénk játékvezetését, mind játékvezető, mind később ellenőr és JB küldőként. Nem maradt el a szomszédos társ megye vezetőjének köszöntője sem, aki szintél elismeréssel szólt a búcsúzó sportemberről.

Szabó Imre

Az esemény kapcsán Imre bácsi röviden összegezte több évtizedes játékvezetői munkásságát:

”1978-ban a Debrecen Városi és Kispályás Labdarúgó Szövetségnél tettem le a játékvezetői vizsgámat. Másfél év elteltével, 1980-ban már az MLSZ Hajdú-Bihari Szövetségének Játékvezető Bizottságához is csatlakoztam. Nem túlzás kijelenteni, életem volt ez a csodálatos hivatás. Hálás vagyok, hogy ennyi éven át működhettem a különböző bajnoki osztályok nagypályás bajnoki mérkőzésein épp úgy, mint a futsal NB1-es, vagy a városi kispályás bajnokság mérkőzésein. Fiatalabb koromban voltam az országos utánpótlás keret tagja is. Nagypályán 150 alkalommal vezethettem NB3-as bajnoki mérkőzést, de asszisztensként lengethettem a magyar bajnokság második vonalában is. Végül 2010-ben, egy Báránd – Hajdúszoboszlói SE nagypályás megye első osztályú bajnoki mérkőzést követően akasztottam végleg a falra a sípomat. Ezzel a találkozóval zártam le megyénknél a játékvezetői hivatásomat. Az ezt követő 13 évben, 2023-ig ellenőrként igyekeztem segíteni a labdarúgásunkat. Ezzel párhuzamosan pedig 2001-től 2021-ig a Játékvezetői Bizottság küldője és elnökségi tagja is lehettem, mely feladatokat mindig a legjobb tudásom szerint igyekeztem ellátni.”

 

A jövőjét firtató kérdésre a ’megyei legenda’ a következőket válaszolta:

 

”Igyekszem a jövőben is figyelemmel kísérni a megyei labdarúgás történéseit, a játékvezetők tevékenységét. Tervezek majd megtekinteni több mérkőzést is, s ha igénylik, szívesen segítek a tanácsaimmal továbbra is. A játékvezetők – ahogy eddig -, ezután is fordulhatnak hozzám bizalommal. Kívánok mindenkinek eredményes és jó működést. Ugyanakkor a jövőben azért igyekszem több időt tölteni az unokáimmal és a kertészkedéssel is.”

 

Zárszóként Szabó Imre megköszönte a meghívást az eseményre. Kereknek érzi a megye labdarúgásában töltött 45 évet.

”Jól esett a meghívás az eseményre. Annak tükrében meg különösen, hogy a játékvezetői csapatunkat magam irányítottam éveken át. Rengetegszer szerepeltünk eredményesen a 20 megye tornáján, de részt vettünk más eseményeken is. Sok szép emlék köt a fiúkhoz. A csapatunkat mindig a jókedv jellemezte. Jó érzés volt újra köztük, köztetek lennem. Köszönöm nektek!” – zárta le megyénk búcsúzó legendája a rövid beszélgetést.

 

Honlapunkon a jövőben szeretnénk Imre bácsival egy, az egész pályafutását felölelő, múltidéző, sztorizgató riportot is közölni majd, melynek zajlanak az előkészületei. Igyekszünk tisztelettel adózni egy igazi játékvezetői legenda pályafutása előtt. Köszönjük Imre bácsi!

 

-vasziliutamas-

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close