Megyei keret

Egy újonc a válogatottból

A fiatal játékvezető kapta meg a legjobb harminc év alatti játékvezetőnek járó serleget a decemberi megyei játékvezetők bálján. A múlt heti focitornán, a hajdú-bihari válogatottban a legtöbb percet töltötte a pályán. Nagy Norbertet kérdeztük karrierje és a válogatott kapcsán.

Egy újonc a válogatottból

Rangos elismeréssel díjazták eddigi pályafutásod. Hogyan érintett a vezetőség döntése, hogy te lettél a legjobb játékvezető a megyében?

Nagyon örömteli volt, mikor megtudtam, hogy a 35 év alatti év játékvezetői díját a megyénkben nekem adják át. Egyrészt hihetetlen volt, mert még nem részesítették ilyen magas szintű elismerésben a munkámat, másrészt pedig jó érzéssel töltött el, hogy a vezetőség ilyesfajta bizalommal élt felőlem, amiért csak köszönetet tudok mondani, és megpróbálom a bizalmat meghálálni.

A Sípmesterek Fesztiválján először voltál a válogatott tagja. Milyen volt belülről a tornán szerepelni?

Izgatottan vártam a torna kezdetét. Bennem volt a bizonyítási vágy, hogy Szabó Imre bácsi beválogatott egy ilyen erős megyei keretbe. Nem akartam csalódást okozni neki és a csapatnak sem. A torna nagyszerűen volt megszervezve,a csapaton belül is érezhető volt,hogy idén reális esélyünk van a torna megnyerésére is, hiszen rutinos “rókák” és fiatal “csikók” egyvelege alkotta a csapatunkat.

Hogyan fogadtak a társak?

Nagyszerű emberek alkották kis csapatunkat, akik véleményem szerint elfogadták az “újoncokat”. A pályán is és pályán kívül is próbáltak tanácsokkal ellátni a mérkőzések előtt mérkőzések alatt, hogy minél jobb teljesítményre sarkalljanak. Emberileg is jól megértettük egymást. Jól éreztem velük magamat a torna ideje alatt.

Egy újonc a válogatottból

Szabó Imre úgy nyilatkozott, hogy a védőmunkáddal elégedett volt, de az előre játékoddal már korántsem. Te is érezted?

Imre bácsinak teljes mértékben igaza volt a nyilatkozatát illetően! Hiszen előre játékomban sokkal többet várt tőlem a torna előtt jogosan, de próbáltam ellensúlyozni ezt a fajta hiányosságomat a védőmunkámmal a mérkőzések alkalmával. Bizonyítani, hogy nem hiába válogatott be és szerettem volna a csapatunk hasznára válni,

Mit gondolsz a csapat erejéről?

Csapatunk összetétele és erősségét illetően szerintem elfogultság nélkül a torna legjobb 4 csapata egyike volt, annak ellenére, hogy ötödikek lettünk. Játékban és mentalitásban is érezhető volt a mérkőzések alkalmával, hogy próbáljuk ráerőltetni az ellenfélre a saját “egyékes” felfogású játékunkat több, kevesebb sikerrel. A teljesítményünkben több volt, hiszen a tornát ha nézzük, az egyetlen csapatként zártunk, akik rendes játékidőben nem kaptak ki az ellenfeleitől, közben pedig a későbbi két döntőssel is játszottunk, akik közül a végső győztest Borsod csapatát a nyitófordulóban megvertük, míg Budapesttől csak büntetőkkel maradtunk alul. Több volt a csapatunkban, bizton merem állítani.

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close