Megyei keret

Felkészültek a bajnoki rajtra

Nyári edzőtábor, 2018

Közel száz résztvevővel rendezte meg az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóságának Játékvezetői Bizottsága az idei nyári edzőtáborát. A július 20-22. közötti háromnapos eseményre, ezúttal Egerben rendezték be a főhadiszállásukat a megyei sporik.

Felkészültek a bajnoki rajtra

Az elmúlt években megszokott háromnapos nyári esemény, most is péntek reggel kezdődött Debrecenben. A játékvezetőknek a DEAC Egyetemi Sportcentrumában volt a gyülekező, ahol a regisztrációt követően, a fizikai teszt kihívásait kellett teljesíteniük. Néhányan sajnos póttesztre kényszerülnek, de a tagság összességében jól teljesített a fizikai felmérőn.

A teszt után egyénileg kellett elutazni Egerbe, ahol a Motel Botax látta vendégül a hétvégére játékvezetőinket. Beérkezni délután egyig kellett, majd az ebéd után mindenki elfoglalhatta a szobáját.

A délután folyamán Sápi Csaba, a játékvezetői bizottság elnőke nyitotta meg hivatalosan a programot, valamint tartott beszámolót az elmúlt időszakról. A szabályváltozásokról Karakó Ferenc profi játékvezető, a megyénkért felelős MLSZ referens tartott felvilágosítást. A napot Nyilas Csaba „Játékvezető egyéniségek” előadása zárta.

Bár korán kezdődött és igencsak sűrű volt a tábor első napja, azért az esti beszélgetésekre, emlékezetes póker partikra még maradt energiája a társaságnak, még mielőtt elrakták volna magukat másnapra.

Szombaton a reggelit követően, a nyilvánvaló gólhelyzetekről nézett meg oktatási videókat az egész tagság. Ezt követően a talent és a megyei I. osztályú keretek gyakorlati foglalkozása, míg a megyei II. és III. osztályú játékvezetők videó és lestesztje következett. Mindkét helyszínen tartalmasnak ítélték meg a játékvezetők a feladatokat.

Ebéd előtt a meghívott vendégek köszöntötték a résztvevőket. Szabolcs megye nevében Dr. Jekő József, Borsodból Márkus Tamás érkezett. Jelen volt továbbá és hasznos információkkal látta el játékvezetőinket Csige László megyei igazgató is.

Az ebéd és a délutáni csendes pihenő után, megyei mérkőzések elemzésével folytatódott a képzés. A tavasz folyamán rögzített pillanatok megvitatása hatékony és érdekes programnak bizonyult.

A korábbi évektől eltérően, ezúttal vasárnap délelőttre került az elméleti teszt. A sípmesterek négy külön teremben, rendkívül fegyelmezetten teljesítették a tábor utolsó nagy kihívását.

Az ebéd előtti időszakra már csak egy program maradt hátra, az pedig a gyakorlati foglalkozás értékelése volt. Néhány kiválasztott videóval szembesítették az azon résztvevőket, hogy egy-egy szituációban hogyan helyezkednek vagy hoznak döntést. Akadtak azért vicces pillanatok is, csak hogy jó hangulatban záródjon e három nap. A gyakorlati foglalkozás részletesebb kielemzésére, még az ősz folyamán visszatérnek majd a továbbképzések során.

Az ebédet követően mindenki hazafelé vehette az irányt.

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close