Megyei keret

Egy nap két nagy stadionban is vezethetek

Ritka, de mindig emlékezetes esemény megyei játékvezetőink számára, amikor lehetőségük van nagy stadionban közreműködni.

Egy nap két nagy stadionban is vezethetek
Kovács Ádám, Horváth János és Puskás Zoltán a DVTK Stadionban

Két megyei kollégánknak, Horváth Jánosnak és Kovács Ádámnak azon még ritkább küldés adatott meg, hogy egy nap két nagy létesítményben is közreműködhettek, a miskolci DVTK Stadionban és a debreceni Nagyerdei Stadionban.

A 2020-2021-es bajnokságának tavaszi idényében gyakori volt, hogy játékvezetőink egyik mérkőzésről a másikra mentek, hiszen a koronavírus járvány okozta halasztások miatt tavaszra nagyon sok meccs tolódott. 

Május 22-én is így volt ezt, reggel Kovács Ádám, Horváth János és Puskás Zoltán elindult Miskolcra a DVTK – Nyíregyháza U16-os mérkőzésre, amelyről mint a helyszínen kiderült, a hazai egyesület az akadémia pályái helyett beviszik a mérkőzést a stadionba, hogy az utánpótlás játékosok érezzék miért dolgoznak, hogy kemény munkával minden héten ilyen stadionokban játszhatnak a jövőben. 

A közel 15 ezer székkel rendelkező stadionban nagyjából 120 néző szurkolhatott a csapatoknak és a mérkőzés hangulatát növelve a szervezők a kivetítőket és a hangosbemondót is használták.

Az 5-1-es hazai sikert hozó mérkőzést követően a játékvezetői hármas sem dőlhetett hátra, hiszen délután még mindenkire újabb mérkőzés várt. Puskás Zoltán a megye I-es Hajdúnánás – Püspökladány mérkőzést vezette le. Horváth János és Kovács Ádám pedig roboghatott tovább Debrecenig, ahol Tóth Szabolcs asszisztenseiként vettek részt a Nagyerdei Stadionban megtartott Bestrong SC – Biharkeresztesi VSE mérkőzésen.

Egy nap két nagy stadionban is vezethetek
A Bestrong SC – Biharkeresztesi VSE mérkőzés a lelátóról

A megye III első két helyezettje csapott össze, amelyen a hazai csapat már bajnokként lépett pályára. A kb. 100 néző előtt megrendezett, 2-2-es döntetlennel végződő mérkőzés játékvezetője Tóth Szabolcs volt, aki 1993-ban kezdődő játékvezetői karrierjének végére ért, a tavaszi idényben befejezte hosszú pályafutását, ezért számára amolyan búcsúmérkőzés is volt. Nem is lehetett volna jobb helyszínt választani egy ilyen hosszú játékvezetői karrier befejezéséhez a debreceni 20 ezer fő befogadására alkalmas stadionnál.

Mint ahogyan a napokban a DVSC saját weboldalán beszámolt róla, 7 év után lecserélik a gyepszőnyeget a Nagyerdei Stadionban, ami azt is jelenti, hogy a fent említett megye III-as mérkőzés volt az utolsó összecsapás a stadion eddigi talaján.

Reméljük, hogy Hajdú-Bihar megyei kollégáinknak a jövőben is lesz lehetőségük nagy stadionokban mérkőzést vezetni, hiszen ez minden esetben jelentős motivációt adhat további pályafutásuk során.

Kipróbálnád a játékvezetést, de nem tudod hogyan kezdj hozzá? Olvasd el korábbi cikkünket!

Jelentkezés játékvezetői tanfolyamra

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close