Megyei keret

Új játékvezetőket avattunk

Sikeresen lezárult a 2021-es alapfokú játékvezetői tanfolyamunk, 24-en tettek sikeres vizsgát.

Az idei tanfolyam különlegessége volt, hogy a koronavírus-járvány miatt később, február 15-én kezdődött a tanfolyam és az elméleti oktatásokat teljes egészében online térben kellett lebonyolítanunk. A hallgatók és az oktatók között az első személyes találkozóig is május 3-ig, a közös mérkőzés megtekintésig (Balmazújváros – Monostorpályi, megyei I. osztály) kellett várni, ezt követően kezdődhettek csak az MLSZ engedélyével a gyakorlati foglalkozások.

Online játékvezetői tanfolyam Hajdú-Bihar megyében
Az első online elméleti oktatás a Microsoft Teams rendszerén keresztül.

A június 5-én tartott záróvizsgán 25 hallgató vett részt, közülük egyetlen fiatalnak nem sikerült a vizsga, mellette viszont 24 hallgató sikeresen vette az utolsó akadályt. A vizsgázók között több 100%-os eredmény is született, ráadásul a 24 fő átlaga 94%-os volt, amely azt mutatja, hogy a tanfolyam nehézségei, az online oktatás ellenére is sikerült megfelelően elsajátítaniuk a labdarúgás játékszabályait a résztvevőknek. A tanfolyam sokszínűségét jelzi, hogy a sikeres vizsgát tevők átlagéletkora 25 év (legidősebb vizsgázó: 46 év, legfiatalabb vizsgázó: 16 év), illetve ezúttal három hölgy vált játékvezetővé, tovább bővíthetjük tehát a férfiak mellett a hölgyek számát a Hajdú-Bihar megyei játékvezetői társadalomban.

A most levizsgázott 24 fő a 2021-2022-es szezonban csatlakozhat be a labdarúgás körforgásába,  immáron játékvezetőként. Nekik ezúton is sok sikert kívánunk ezen a pályán, jobbnál jobb mérkőzésekkel és emlékekkel.

Játékvezetői tanfolyam Hajdúi-Bihar megyében
A Balmazújváros – Monostorpályi mérkőzést tekintették meg a hallgatók az oktatás keretein belül.

A 2021-es tanfolyam lezárásával, illetve a megyei labdarúgó szezon lezárásával sem áll meg az élet a megyei játékvezető társadalomban. Ezt a kimerítő szezont rövid pihenéssel koronázzák meg a kollégáink, utána pedig indul a felkészülés a következő szezonra, hiszen július 31-én frissítő kurzuson vesznek részt a Hajdú-Bihar megyei játékvezetők, a kötelező fizikai és elméleti tesztek mellett az új szabályváltozások lesz a fő téma.

Mellette pedig gőzerővel készülünk a 2022. elején induló következő játékvezetői tanfolyamra. Erre már most is többen jelentkeztek, de továbbra is várjuk a fiúk és lányok, fiatalabbak és idősebbek jelentkezését egyaránt! Jelentkezni a jatekvezetoleszek.hu oldalon található űrlap kitöltésével lehet! Természetesen ha valakinek kérdése van a játékvezetői tanfolyammal kapcsolatban, állunk rendelkezésükre.

Jelentkezés játékvezetői tanfolyamra

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close