Megyei keret

Túl a talent napok felén

Az ősz folyamán eddig két összejövetelt tartottak a talent és az előkészítő csoport tagjai részére. Az elsőt szeptember közepén, a másodikat október végén.

A szeptember tizenegyedikén megtartott első összejövetel alkalmával, az elméleti felkészítésre helyeződött a hangsúly. Ekkor először Nyilas Csaba tartott előadást a kispadok rendjével, felügyeletével kapcsolatosan.

Túl a talent napok felén

Ezt követően egy rövid elméleti teszten, majd egy húsz klipből álló videóteszten mérték fel a fiatalok felkészültségét. Ennek eredményét e-mailben kapta meg mindenki.

A talent napot megtisztelte jelenlétével Vavika Ferenc, az MLSZ talent-mentor programjáért felelős vezetője is. S ha már megfigyelőként jelen volt, a végén hasznos tanácsokkal látta el a szervezőket a jövőt illetően.

Túl a talent napok felén

Az októberi összejövetelre Hajdúszoboszlón került sor, ahol a HSE sporttelepén gyakorlati foglalkozásra került sor. Először a leshatár pontos felvételét ellenőrizték le a résztvevőknél. Három esetben kellett egy rövid futóiskola után, a lehető leghamarabb felvenni a leshatárt és jelezni a zászlóval a szabálytalanság pontos helyét. Így nem csak a pontosságot tudták lemérni a játékvezetőknél, hanem a mozgásukat is lehetett ellenőrizni.

A les feladatot követően, szituációs gyakorlatokat kellett végrehajtani a résztvevőknek. Egy játékvezető és egy asszisztens kivételével, minden feladatnál a többiek látták el a játékosok szerepét. Volt itt büntető vagy büntetőgyanús szituáció, leshelyzetben kilépő támadó, nyilvánvaló gólhelyzet vagy éppen melegítő játékos által elkövetett szabálytalanság.

A különböző feladatokat Nazsa Tamás állította össze, majd a helyszínen pontos instrukciókkal látta el a „játékosokat”, hogy minél nehezebb legyen a résztvevő játékvezető és asszisztens dolga. Az egyes gyakorlatok végén, már a játéktéren megtörtént az első visszacsatolás.

Eközben az egészet videóra rögzítették, hogy a gyakorlati rész végeztével, a klubteremben folytatódjon a nap, ahol a felvételek kielemzésére közösen került sor. A játékvezetők itt láthatták esetleges helyezkedési hibáikat vagy az adott pillanatban meghozott rossz döntéseiket.

A hosszú elemzést követően, mindenki elégedetten térhetett haza. Folytatás november huszadikán, Debrecenben.

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close
Close