Megyei keretOrszágos keret

Szép felsőházi szereplés

Megyei játékvezető válogatottunk számára, máris az év első hétvégéjén elérkezett a legfontosabb fellépés. Miskolcon, a XIV. Sípmester fesztiválon képviselhették Hajdú-Bihar megyét, a megyei és országos keretből verbuvált játékosok.

Szép felsőházi szereplés

Csapatunk minden évben komoly elvárással vág neki a Sípmesterek fesztiváljának. Minden évben, legalább a felsőházi küzdelmek, vagyis az első nyolc helyezett közé kerülés a cél.

Ennek érdekében voltak közös edzések decemberben, illetve a december 22-i I. REFCUP, nyíregyházi nyolccsapatos tornáján is képviseltette magát együttesünk. A szabolcsi eseményt az ötödik helyen zárta a válogatott.

Az országos tornán, január ötödikén délelőtt, a békésiek ellen kezdték meg a szereplést játékvezetőink, az év eleji hagyományos játékvezetői tornán. A találkozó tényleg „békésre” sikeredett: 1-1-es döntetlennel zárult. Az ellenfél vezető góljára, Kövér Tamás révén válaszolt és mentett pontot együttesünk.

A következő találkozón a házigazda várt a mieinkre. Szoros találkozón végül 3-2-re behúzta a meccset és a három pontot csapatunk. Ezúttal Varga Gyuri duplázott, Dobi Zsolt pedig a győztes gólt szerezte.

A harmadik csoportmérkőzésen, a legnehezebb ellenfél várt együttesünkre. Első két gólunkat a csapat két Gyurija, Varga és Áncsán jegyezhették, ám úgy tűnt ez is kevés lesz a pontszerzéshez, mert a győriek 3-2-re vezettek a lefújás előtt még nem sokkal. De jött együttesünk kapusa Szűcs László, s egy távoli lövéssel pontot mentett. Ráadásul a továbbjutás is elérhető közelségbe került.

Szép felsőházi szereplés

Ehhez mindössze az kellett, hogy legyőzze csapatunk az utolsó találkozón, az addig pontot sem szerző Heves gárdáját. Ahogy az lenni szokott, a legkönnyebb ellenfél hozza a legnehezebb összecsapást.

A húsz perces mérkőzésen, majd 14 percig, nem sikerült bevenni az ellenfél kapuját. Ekkor Berettyán Péter törte meg a hevesiek ellenállását. Gálfi Flórián és Kövér Tamás révén gyorsan háromra nőtt az előny, s ekkor jöhettek a „csereemberek”. Közülük Horváth Róbert szállt be a legjobban, aki egy formás akció végén, kialakította a 4-0-s végeredményt.

Ezzel bejutott a legjobb nyolc közé csapatunk. A sorsolásra az esti gálavacsorán került sor, ahol bár nem ígérkezett senki könnyű ellenfélnek, de ha egy valakit, akkor a Budapest csapatát mindenképpen el akarta kerülni együttesünk. Sajnos, nem sikerült…

A másnapi első mérkőzésen már a második percben hátrányba kerültünk, így még nehezebb helyzetbe sodorta magát a gárda. Futottunk az eredmény után, aminek egy újabb védelmi hiba, s egy újabb fővárosi gól lett az eredménye.

Áncsán Gyuri szépített ugyan, de az utolsó percek mindent egy lapra feltett játéka megpecsételte sorsunkat. A BLSZ újra kiütött minket a négy közül.

A folytatásban az ötödik hely megszerzése lehetett a legmagasabb cél, amelyet végül a vasiak 5-4-es legyőzésével (gólszerzőink Varga Gyuri (2), Szabó F. Szilárd (2) és Gálfi Flórián voltak) és a Pest megyeiek 5-1-es kiütésével (gólszerzőink: Gálfi Flórián, Kövér Tamás (2) és Varga György (2)) meg is szerzett csapatunk.

Szép felsőházi szereplés

Összességében tehát hét mérkőzésből négy győzelem, két döntetlen és egy vereség lett a mérleg. Bár mindenki csalódott volt a BLSZ-től elszenvedett vereség után, végül elégedetten térünk mégis haza.

S, hogy azért ez a torna se érjen véget a döntőben hajdú-bihari részvétel nélkül, Erdélyi Tamás vezette a finálét, Katona Brigittával párban. A tornát egyébként Bács-Kiskun nyerte, a BLSZ 4-3-as legyőzésével.

Szép felsőházi szereplés

A válogatott keret tagjai voltak:

Áncsán György

Berettyán Péter

Dobi Zsolt

Gálfi Flórián

Horváth Róbert

Kovács Zoltán

Kövér Tamás

Lakatos Gábor

Pocsai Gergő

Szabó Ferenc Szilárd

Szűcs László

Varga György

Csapatvezetők:

Sápi Csaba

Szabó Imre

Nyilas Csaba

A torna hajdú-bihari játékvezetője:

Erdélyi Tamás

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close