Megyei keret

Segítséget kapnak új kollégáink a játékvezetői pályájuk elején

Október végén egy sikeres játékvezetői tanfolyamot zárhattunk, hiszen 22 hallgató tett játékvezetői vizsgát. Most megkezdtük a munkát, hogy belőlük minél sikeresebb játékvezető válhasson.

A vizsgát követően 18 fiatal jelezte, hogy rögtön elkezdené a játékvezetést, két fő csak a tavasztól tudja elkezdeni. Egy fő költözés miatt másik megyében fogja megkezdeni a játékvezetői karrierjét, míg mindösszesen egyetlen vizsgázó jelezte, hogy egyelőre nem kezdi el új hivatása gyakorlását.

22 új játékvezetővel zártuk az őszi tanfolyamunkat
A 2022 őszén levizsgázott 22 új játékvezető Hajdú-Bihar megyében

A tavaszihoz hasonlóan, az őszi tanfolyamot követően is megkezdtük a BST programot (Beilleszkedés, Segítségadás, Támogatás). Ennek részeként a 18 új kolléga mellé olyan, néhány éve működő játékvezetőket jelöltünk ki, akik segíteni tudják őket. A Contact Managernek nevezett segítők feladata, hogy megkönnyítsék a beilleszkedést a játékvezetői társadalomba, a kezdeti problémákon való átsegítés, illetve a belső működésünkbe való könnyebb integrálás.

A contact manager szerepben megmaradt tavaszról Czinege Tamás, Karsai Bálint, Molnár László Máté, illetve hozzájuk csatlakozott még Sovány Liza. Ők négyen fogják össze a 18 új játékvezető kolléga beilleszkedését.

Az új kollégák már november a hétvégéken megkezdik játékvezetői karrierjüket a Hajdú-Bihar megyei utánpótlás mérkőzéseken.

Továbbra is szeretnénk növelni a Hajdú-Bihar megyei játékvezetők számát. Emiatt várhatóan 2023. elején indul a következő játékvezetői tanfolyamunk, amelyre már lehet jelentkezni. Az érdeklődők a jatekvezetoleszek.hu weboldalon tudják leadni jelentkezésüket a tanfolyamra.

Emelkednek a játékvezetői díjazások

Nem vagy még játékvezető, de kipróbálnád? Jelentkezz a következő játékvezetői tanfolyamunkra!

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close