Megyei keret

Hajnalig tartó ünnepélyes évzáró

Három éve volt utoljára ünnepi vacsora. Nem csoda, hogy mindenki várta már, hogy újra közösen zárja az évet a játékvezetői család. A helyszín és a hangulat a régi volt, de azért újdonság is akadt a Hajdú-Bihar megyei sporik évadzáró bálján.

 

Este hatra hívták a vendégeket a bankett szervezői és a ők szépen szállingóztak is a hét órás tervezett megnyitó előtt. Mivel mindenki időben megérkezett, ezért az ünnepi beszédekre és a díjátadásokra egy picivel korábban, háromnegyed hét tájban sor kerülhetett. Kellett is a korábbi kezdés, mert bő háromnegyed órát is eltartott az ünnepi rész.

Először Horváth Róbert, az MLSZ Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság Játékvezetői Bizottságának elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében kiemelte, hogy nagyon örül, hogy három év után ismét sikerül bállal zárni az évet. Továbbá megjegyezte, hogy nehéz és hosszú éven vannak túl a hajdú-bihari játékvezetők. Ennek részleteibe nem kívánt belemenni, csupán a májusi elnökváltás körüli eseményekre tért ki. Ezzel kapcsolatban külön kiemelte, hogy szerette volna, ha Sápi Csaba, a korábbi elnök is részt vesz a vacsorán, de ő másképp döntött, amely döntésével kapcsolatban egy levelet is küldött a bálozóknak. Ezt a jelenlegi elnök fel is olvasta a jelenlévőknek.

 

Ezt követően, a meghívott vendégek köszöntésére került sor. Először is „A múlt tisztelete nélkül, a jelent nem érdemeljük és a jövőt nem építhetjük” – gondolat jegyében, a korábbi évtizedek meghatározó játékvezetőit, ellenőreit köszöntötték. Elfogadta a meghívást Koroknai József, Csáki Béla, Németh Vilmos és Kiss János is. Meghívták, de egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni Divinyi Béla, a bizottságot huszonnyolc éven keresztül vezető korábbi elnök. Felesége állapota miatt, szintén nem tudott részt venni Pataki Gyula.

A társ megyék képviseletében köszöntötte a jelenlévőket Dr. Jekő József Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, Márkus Péter Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből és Agócs János Jász-Nagykun-Szolnok megyéből.

Az ünnepi beszédeket először a hölgyek köszöntése követte. A jelen lévő játékvezetők és ellenőrök, egy-egy szál rózsával köszönték meg az év közbeni támogatást párjaiknak.

Ezután jöhetett a díjátadások sora. Első alkalommal kerültek átadásra a Hajdú-Bihar Megyei Játékvezető Akadémiát elvégző kollégák részére oklevelek. Sovány Liza, Szabó Péter, Vilmányi Simon és Molnár László Máté vehetett át ilyen elismerést.

Az jubiláló játékvezetők az öt éveseknek adott bronzéremtől, az ötven éve vizsgázottaknak járó kupákig vehettek át díjakat, okleveleket. (A részletes lista a cikk végén található.)

Emlékplakettet vehetett át két kolléga, akik közül Veizer Roland idén, míg Berettyán Péter két éve fejezte be aktív játékvezetői pályafutását.

Az éves teljesítményükért minden egyes osztályból két játékvezető kapott kupát, valamint díjazták az év legjobb asszisztensét Kiss Borókát és az év újoncát, Sovány Lizát is. A 36 év feletti legjobb játékvezető Gulyás Sándor lett, míg a 36 év alatti kategóriát Varga György nyerte el.

Egy új kategória is kialakításra került. Ebben a kollégák is megszavazhatták, hogy szerintük közülük ki a legjobb. Ebben szoros verseny volt, de a legtöbb első szavazat és ezzel a díj is Forgács Krisztiánhoz került.

A vacsora ezúttal is svédasztalos volt, ahol mindenki megtalálhatta a kedvére való fogást. A minőség mellett, a mennyiséggel sem volt probléma.

A kalóriák feldolgozására Stempel László sietett a társaság segítségére, aki hajnal kettőig tudta a táncparketten tartani a játékvezetőket és hozzátartozóikat. Többek között olyan kiváló slágerekkel, mint a Korda-féle Reptér. S bizony sokszor úgy érezték a szórakozni vágyók, hogy „Az éjjel soha nem érhet véget”.

Bízunk benne, hogy az est végére kialakult, abszolút pozitív hangulat, jó hatással lesz a jövő évi teljesítményekre is.

A 2022-es év díjazottjai:

 A Hajdú-Bihar Megyei Játékvezető Akadémia elvégzéséért oklevelet kapott:

Sovány Liza,

Szabó Péter,

Vilmányi Simon,

Molnár László Máté.

5 éves jubileum:

Kovács László.

10 éves jubileum:

László János,

Kovács Zoltán,

Nagy Norbert.

15 éves jubileum:

Darányi Antal,

Nagy Tamás Mihály.

20 éves jubileum:

Gyarmati Imre,

Papp János,

Percze Zsolt,

Vadon Tamás,

Zámbó Tamás,

Nazsa Tamás.

25 éves jubileum:

Mező Sándor,

Orosz János.

35 éves jubileum:

Kiss János.

40 éves jubileum:

Németh Vilmos.

50 éves jubileum:

Koroknai József,

Csáki Béla.

55 éves jubileum:

Pataki Gyula.

Befejezte aktív pályafutását és emlékpakettet kapott:

Veizer Roland,

Berettyán Péter.

Éves teljesítményért díjazottak:

megyei I.: Forgács Krisztián, Orosz János

megyei II.: Lévai Zoltán, Dr. Kiss Attila,

megyei III.: Czibere Bálint, Karsai Bálint,

megyei egyéb: Farkas Balázs, Borkó Zoltán,

legjobb asszisztens: Kiss Boróka,

legjobb újonc: Sovány Liza,

az országos keret legjobbja: Kövér Tamás,

a legjobb ellenőr: Bendik Gábor.

2022 legjobb játékvezetője a kollégák szavazata alapján:

Forgács Krisztián.

36 év alatti legjobb játékvezető:

Varga György.

36 év feletti legjobb játékvezető:

Gulyás Sándor.

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close
Close