Megyei keret

Gyakorlás a játéktéren

Két nagy feladat várt a talent – és előkészítő csoport tagjaira, az ősz első összejövetelén. Szituációs gyakorlatokon és UEFA klipek helyes elbírálásáról kellett számot adniuk tudásukról.

A keretből egy fő betegség miatt hiányzott, így hatan vették részt, a Hajdúszoboszlói SE sporttelepén, szeptember huszonkilencedikén megtartott foglalkozáson.

Gyakorlás a játéktéren

A bemelegítést követően, ketté vált a csapat. Egy játékvezető és egy asszisztens elvonult a felezővonalra, ahol pulzusemeléssel vártak a szituációs gyakorlat kezdetére. A többiek védő és támadó játékosokra osztódtak és megpróbálták a lehető leghitelesebben eljátszani az adott feladatot.

Gyakorlás a játéktéren

Volt itt fault a büntetőterület környékén, sorfalban elkövetett kezezés szabálytalanság vagy éppen műesés a „tizenhatoson” belül.

A szituációk elemzése már a játéktéren megtörtént minden egyes esetet követően. De később az öltözőben is visszatértek rá, hiszen a gyakorlat rögzítésre is került. Előtte azonban még a játéktéren volt feladata a fiatal tehetségesnek.

A nap másik feladata ugyanis, az UEFA klipek megtekintése utáni döntéshozatal volt. A játékvezetők az SDS -teszt egyik hosszát teljesítették megállás nélkül, míg az asszisztensek az Ariet-teszt három hosszával pörgették fel pulzusukat. A futások időeredménye is rögzítésre került, majd beérkezés után a legújabb oktatási anyagból válogatott videók megtekintése után kellett gyors döntést hozni. Itt azért még voltak hiányosságok, de összességében nem katasztrofális a helyzet.

A gyakorlatok után, az öltözőben szendvics és ásványvíz várt a résztvevőkre, majd a gyakorlatok során rögzített klipeket bontották ki közösen. A játékvezetői bizottságunk részéről Nyilas Csaba és Horváth Róbert igyekezett minél hasznosabb tanácsokkal ellátni a résztvevőket.

A talent napról ezúttal is készítettünk videót, amely itt tekinthető meg.

A keret tagjai e-mailben megkapják majd az eredményeket, hogy meglegyen a kellő visszacsatolás teljesítményükről.

Folytatás október végén következik. Akkor tantermi körülmények között lesz csoportos és egyéni videóelemzés.

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close