Megyei keret

A küldést nem, de a játékvezetést folytatja

Rövid időn belül, másodjára változott a küldő személye játékvezetői bizottságunkban. Erdélyi Tamásnak hirtelen kellett átvenni a küldés szervezését tavasszal, most pedig tovább is adta a stafétát. Rutinos kollégánkat kérdeztük ennek miértjétől.

A küldést nem, de a játékvezetést folytatja

Tavasszal vetted át a küldések szervezését Szabó Imrétől. Mint ismert, Imre bácsi egészségi állapota miatt, az egy hirtelen jött váltás volt. Hogyan birkóztál meg a feladattal?

Sokan gondolják azt, hogy a játékvezetői küldésnél nincs könnyebb feladat. Sokszor én sem értettem, hogy Imre bácsi miért panaszkodik. Amikor március végén – április elején megkaptam a küldői feladatkört, rá kellett jönnöm arra, hogy ez egy embert próbáló feladat. Egy-két kivételtől eltekintve mindenkitől csak segítséget kaptam a játékvezetők közül, így a heti küldések elkészítése olyan heti rutin feladattá vált, ami az idő előrehaladtával egyre könnyebben ment. Nehézséget a hétközi mérkőzésekre való küldések, illetve a koronavírus helyzet miatti rengeteg mérkőzés helyszín, időpont változtatások okoztak.

Amilyen hirtelen kellett átvenned a feladatkört, most olyan hirtelen mégis továbbadtad a stafétát. Mi történt?

Munkahely váltás miatt nem tudok a nap huszonnégy órájában rendelkezésre állni, rengeteg időt kell külföldön töltenem. Azért, hogy a tavaszi szezonban a küldés rendben legyen, a bajnokság végéig nem köteleztem el sehova sem magam. Június közepén azonban jeleztem Sápi Csaba felé, hogy nem fogom tudni a játékvezetői küldést ősztől folytatni.

A küldést nem, de a játékvezetést folytatja

Az új munkád miatt a játékvezetői szerepköröd is átalakul? Hogyan tudsz az új küldő rendelkezésére állni?

Remélem, hogy Török Zolival sikerül majd megegyeznünk abban, hogy amikor itthon leszek, akkor küld majd mérkőzésekre. Az elmúlt húsz évben életem meghatározó része lett a játékvezetés, ezt köszönöm mindenkinek, akivel ebben az időszakban kapcsolatba kerültem.

Az elnökségi tagságról is lemondtál. A későbbiekben akár az elnökségbe, akár küldőként fogsz még szerepet vállalni?

Ezt még nem tudhatom. Elszakadni a megyei labdarúgástól nem szeretnék, ha az életem úgy alakul, hogy Magyarországon, Debrecenben lesz a munkahelyem, mindenképp szeretnék több feladatot vállalni a JB-ben

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close