Országos keret

A futsalosok már túl vannak az edzőtáborukon

A téli futsal edzőtábort január 17-18-án volt rendezték meg Telkiben. Hajdú-Bihar megyét ellenőri és játékvezetői fronton is képviselték kollégáink. Kövér Tamástól kaptuk meg a felkészítő tábor tapasztalatait.

A futsalosok már túl vannak az edzőtáborukon

Ki volt ott pontosan a megyénkből a futsal edzőtáborban?

Az edzőtáborban Hajdú-Bihar megyét hat fővel képviseltük. Sápi Csaba megyei JB elnök ellenőrként, míg Takács István, Erdélyi Tamás, Szabó F Szilárd, Szűcs László és jómagam játékvezetőként.

Mi volt a pontos program? Elméleti és gyakorlati foglalkozás is volt?

Az első napi program a beérkezés után a regisztráció. Majd súlymérés, aztán a szobák elfoglalása  után kezdődött a fizikai állapot felmérése. A fizikai teszt után gyors zuhany és kezdődött az elméleti teszt. Ebéd után, színvonalas szakmai előadásokon vettünk részt amiket Kiss Béla, Nyekita Dezső és Drucskó János tartottak.

Ha jól tudom, akkor estére sem maradtatok futsal program nélkül. Merre vezetett utatok?

Az első nap estéjén, amikor a többi játékvezetőnek egyéni kiértékelés volt, addig mi Szűcs Lacival egy NBII-es bajnoki mérkőzésre voltunk hivatalosak. Ez a Dream-Team – Aramis II mérkőzés volt. Habár ez a küldés minket is meglepett, de örömmel vettük tudomásul. A mérkőzés levezetése után fáradtan, de kellemes emlékekkel zuhantunk az ágyba.

Hogyan alakult a másnap?

Másnap reggel a reggeli után, jöhetett egy gyakorlati foglalkozás, ami nagyon hasznos volt a megjelent játékvezetőknek. A gyakorlást Farkas Balázs  FIFA játékvezető és Kovács Gábor tartották. A hetven perces tréninget követően, eljött az elméleti tesztek értékelése.

Milyennek találtad összességében a felkészítést?

Összegzésképpen el lehet mondani, hogy sikeres edzőtábort zártunk. További feladatunk, hogy a tanultakat minél jobban át tudjuk adni a megyei kollégáknak is.

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close