Megyei keret

Elindult az őszi játékvezetői tanfolyam

A korábbi évekkel ellentétben 2022-ben két játékvezetői tanfolyamot is indítottunk. A tavaszi tanfolyamon a várakozásainkhoz képest sajnos kevesebben tehettek vizsgát az alapfokú játékvezetői képesítésért. Az őszi tanfolyam viszont sikeresebb lehet ennél, legalábbis a jelentkezők száma mindenképpen sokkal biztatóbb.

Elindult az őszi játékvezetői tanfolyam
Horváth Róbert az egyik legkomplexebb szabályról, a lesről tart online előadást a hallgatók számára.

Szeptember 19-én indítottunk el az őszi játékvezetői tanfolyamunkat. Az augusztusban elkezdett aktív toborzási kampány során a tanfolyam híre bekerült a helyi online lapok hasábjaira, illetve rádióiba is, amelyekért külön köszönet jár az érintett szerkesztőségeknek. A megjelenések után fokozatosan növekedett az érdeklődők száma, amellett, hogy folyamatosan érkeztek jelentkezők, naponta futottak be telefonhívások és emailek a tanfolyammal kapcsolatban. Ez is azt mutatja, hogy van érdeklődés a játékvezetés iránt.

Az idei második játékvezetői tanfolyamunk 30 hallgató részvételével indult el. Az ősz folyamán ők megismerkednek a Labdarúgás játékszabályaival, gyakorlati foglalkozásokon ismerkednek meg a játékvezetők mozgásformáival, szabályos jelzéseivel, valamint egy Megyei I-es felnőtt bajnoki mérkőzést is megtekintenek majd egy játékvezető ellenőrrel, aki segít értelmezni számukra az ott látottakat.

A tanfolyam végét követően remélhetően minél több hallgató tesz sikeres alapfokú játékvezetői vizsgát, amelyet követően még az ősz során lehetőséget kapnak arra, hogy kipróbálják magukat a játékvezetés világában Hajdú-Bihar megye focipályáin. A frissen levizsgázók beilleszkedését ezúttal is a BST program fogja segíteni, hasonlóan mint a tavasszal vizsgázó kollégák esetében.

Bár a tanfolyam már zajlik, nem áll meg az élet a toborzás terén. 2023. elején újabb játékvezetői tanfolyamot indítunk, amelyre már várjuk a jelentkezőket!

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close