Megyei keret

Válogatott meccsen jártak talent játékvezetőink

Nagy élményben volt részük fiatal játékvezető kollégáinknak, hiszen november 20-án a Győri László talent nap különleges programján vehettek részt.

Válogatott meccsen jártak talent játékvezetőink

Az MLSZ Játékvezetői Bizottsága által szervezett talent nap programját az év utolsó válogatott mérkőzésével kötötték össze. A Budapesten tartott oktatási napon kb. 300 fiatal játékvezető vett részt.

A kora délutáni megnyitót követően kollégáink megtekinthették a Puskás Arénát egy vezetett stadion túra keretein belül, illetve az este mérkőzés VAR buszát, annak felszereltségét is megismerhették.

Az ebédet követően Berke Balázs tartott oktatást a nyilvánvaló gólhelyzetek és az ígéretes támadások elhatárolása témájában, ami nagyban segíthet a talentek számára a rendkívül fontos szituációk helyes meghatározásában. A második előadást Bognár Tamás tartotta és az NB I-es játékvezetők fizikai felkészüléséről beszélt, bemutatta hogyan készülnek a bajnoki mérkőzésekre a profi játékvezetők.

Válogatott meccsen jártak talent játékvezetőink

Vad II. István előadásában a játékvezető kapcsolatairól és kommunikációjáról beszélt az ifjú kollégáknak. A záró oktatást Albert István tartotta, aki az asszisztens és játékvezető közötti együttműködésről beszélt.

A nap záró eseménye a Magyarország – Görögország ‘A’ válogatott mérkőzés megtekintése volt. Itt természetesen nem csak a szórakozás volt a lényeg, hanem az is, hogy szakmai szemmel figyeljék a mérkőzést a fiatal kollégák.

Válogatott meccsen jártak talent játékvezetőink

Hajdú-Bihar megyét a talent keretünkből Juhász Dániel, Czinege Tamás, Borkó Zoltán, Karsai Bálint, Sápi Virág, Dobos Kitti, Kiss Boróka képviselte, illetve őket kísérte Nyilas Csaba, a megyei talent-mentor program vezetője, illetve a Haladó Akadémiai képzésen résztvevő Tóth Tamás.

Válogatott meccsen jártak talent játékvezetőink

A talent játékvezetőink novemberi oktatási napja tehát rendkívül tartalmasra és érdekesre sikerült, biztosak vagyunk benne, hogy ez egy komoly lökést adhat számukra, extra motivációt biztosítva róla.

Nem vagy még játékvezető, de kipróbálnád? Jelentkezz a következő játékvezetői tanfolyamunkra!

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close