Megyei keretOrszágos keret

Döntőt játszott válogatottunk

A XV. Sípmester Fesztiválon, Budapesten szerepelt játékvezető válogatottunk január első hétvégéjén. Az előzetes várakozásokat felülmúlva, döntőbe jutott csapatunk.

Döntőt játszott válogatottunk

Immáron tizenöt éve annak, hogy január első hétvégéjének visszatérő programja a Sípmesterek Fesztiválja. A hajdú-bihari válogatott minden évben a felsőházba jutás reményével száll versenybe, s az elmúlt években ezen elvárásoknak rendre meg is felelt.

A legjobb eredményt hat évvel ezelőtt érték el a srácok, amikor a bronzéremig jutott a válogatott. Idén is a legjobb nyolc volt az előzetes elvárás, ám végül jóval messzebb jutottak játékvezetőink.

Az előzetes keretből sérülés miatt kimaradt Berettyán Péter, míg Nagy Norbert a törökországi edzőtábor miatt mondta le a szereplését a tornán. Több újonccal kiegészülve, vegyes érzésekkel utazott el a csapat a fővárosba.

Szombaton, rögtön az első meccsen jelenése volt a gárdának. Csongrád megye legjobbjai vártak a mieinkre. Varga Gyuri és egy öngól segítségével sikerült behúzni az első meccset 2-1-re.

Somogy következett, ahol hátrányból állt fel csapatunk. Horváth Róbert és Nagy Tamás góljaival ismét 2-1-re győzött a csapat.

A harmadik meccsen bebiztosította az egylet a továbbjutást. Nógrád ellen 3-0-ra győztek a srácok. Ezúttal Kövér Tomi és az egyik újoncunk, Horváth Jani jegyezték a gólokat.

A negyedik találkozón a veretlenség megőrzéséért lépett pályára csapatunk Borsod megye legjobbjai ellen. Ehhez képest, hamar 0-2 volt az állás. A küzdeni tudás is kidomborodott ezen a meccsen, s végül Horváth Róbert két góljával sikerült pontot menteni. Mint később kiderült, ezzel a csoportelsőséget is megszerezte válogatottunk.

Az esti, gálavacsorán megejtett sorsoláson, sikerült elkerülni a mumus Budapestet, valamint a jó erőkből álló Szabolcs csapatát. Zala várt a srácokra a négy közé jutásért.

A negyedik negyeddöntő volt a miénk. Addigra már továbbjutott Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén is. A mieinken volt a teher, hogy a négy között csak kelet-magyarországi csapat lesz-e. Végül, ha nehezen is, de lett. Büntetőkkel jutottunk tovább. Szabó Peti volt a találkozó hőse, hiszen három büntetőt megfogott, az utolsót pedig berúgta.

Újra Borsod következhetett. A csoportmeccsből kiindulva nehéz meccsre számítottunk. Az is lett. Nagy Tomi góljával vezettünk, de egy tízméteres büntető után, megint büntetőpárbaj várt ránk. Ezúttal is remekelt Szabó Peti a kapuban, Varga Gyuri és Horváth Jani meg végrehajtóként. Hihetetlen, de a torna történetében először: döntőbe került Hajdú-Bihar.

A korábbi két év győztese, Bács-Kiskun lett az ellenfelünk, akikkel nem csak a döntőn osztozhattunk, de érdekességképpen egy öltözőben is voltunk. Előzetesen mindenki azt várta, hogy esélytelenek leszünk. Erre rácáfolva, Varga Gyuri szöglete után, Kövér Tomi juttatta vezetéshez csapatunkat.

Sőt! Varga Gyuri mindenkit kicselezve az üres kapura guríthatott, de kisodródott helyzetéből a kapufát találta el. Meccslabda volt ez talán…

Bács-Kiskun mindent egy lapra feltéve, vészkapus játékkal próbálkozott. Sokáig eredmény nélkül. S bár volt néhány elcsent labdája a mieinknek, végül egy alkalommal kapitulált a gárda. Megint büntetők…

Mi kezdtük a rúgásokat. Varga Gyuri kihagyta, a túloldalon nem hibázott az ellenfél. Horváth Jani berúgta, de az ellenfél megint biztos lábbal értékesített. Horváth Robi maradt az utolsó rúgónk. Ha kihagyja, mindennek vége. Ha berúgja, él még a remény. Berúgta.

Szabó Petiben bízhattunk a végén, ám a Bács megyeiek nem remegtek meg. A harmadik büntetőt is értékesítették, így zsinórban harmadjára nyertek.

A mieink az elvesztett döntő után sem lehettek elégedetlenek. Ilyen eredménnyel még sosem zártunk, nem voltunk alárendelt szerepben, s csak egy karnyújtásra volt a még nagyobb siker…

Szóval van már bronzunk, van már ezüstünk. Bízunk benne, hogy lesz egyszer még fényesebb is!

A 2020-as „Ezüst-csapat” tagjai:

 • Tóth Tamás
 • Horváth Róbert
 • Kövér Tamás
 • Szabó Ferenc Szilárd
 • Szűcs László
 • Kovács Zoltán
 • Szabó Péter
 • Horváth János
 • Nagy Tamás
 • Varga György
 • Dobi Zsolt
 • Benedek Zsolt

Csapatvezetőink:

 • Sápi Csaba
 • Nyilas Csaba
 • Szabó Imre

A tornán játékvezetőként képviselte Hajdú-Bihart:

Erdélyi Tamás (Ezúton is gratulálunk a bronzmérkőzésen való közreműködésedhez, s egyúttal elnézést kérünk, hogy a finálét elvettük előled ? )

A tornán a helyszínen szurkolt mérkőzéseinken:

Tőkés Róbert

A torna legjobb kapusát is csapatunk adta, Szabó Péter kapta ezt az elismerést.

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Close
Close