Országos keret

Az egyetemről indult a karrierje

A Puhl Sándor Akadémia hallgatója lesz az őszi szezontól Tóth Tamás kollégánk, akinek ez egy újabb fontos lépcsőfok karrierjében. Az eddigi pályájáról, az országos keretről és az akadémiai lehetőségről kérdeztük feltörekvő fiatal játékvezetőnket.

Tóth Tamás

Hogyan kezdted el a játékvezetést? Mikor és milyen indíttatásból?

2014-ben az egyetemi tanulmányaim során láttam egy cikket, melyben játékvezetői tanfolyamot indítanak egyetemi óra keretein belül. Ekkor jött a gondolat, hogy szívesen kipróbálnám magam, mint játékvezető, aki egyszer majd a legmagasabb szinteken is vezethet akár. A sikeres tanfolyam végén, 2014 nyarán jelentkeztem a Hajdú-Bihar megyei szövetségnél és kezdtem meg a karrieremet

Mióta vagy NB III-as? Mennyi meccsed volt ebben a keretben?

2019 augusztus 11-én mutatkoztam be az NB III-ban, egy DVTK-Tiszaújváros mérkőzésen. Azóta hatvan mérkőzésen volt szerencsém működni, amelyet sajnos a pandémia fél évre keresztül húzott.

Milyen érzésekkel készültél a nyári országos táborra? Hogy sikerült az előző féléved?

Izgatottan vártam az edzőtábort, mint minden félévben, mivel a fizikai és elméleti tesztek miatt mindig izgulni szoktam, hogy azt sikeresen teljesítsem. Az előző bajnoki évad szerencsére nagyon jól sikerült. A levezetett huszonnyolc NB III-as mérkőzés alapján 8,372-es átlagot sikerült összehoznom. A legjobban sikerült mérkőzésem a Rákosmente-Dunaújváros mérkőzés volt, ahol volt bőven izgalom és fordulat. Itt sikerült egy 8,7-es osztályzatot elérnem.

Hogy érezted magad a táborban?

Nagyon jól éreztem magam, jó volt újra látni a kollégákat, főleg a Hajdú-Bihar megyei kollégákat, akik között szerencsére voltak újoncok.

Molnár László Máté (balra) Tóth Tamással és Szabó F. Szilárddal
Tóth Tamás (középen) Molnár László Mátéval és Szabó F. Szilárddal 2020-ban a Kisvárda II – Tiszafüred NB III-as mérkőzésen.

Ha már említetted, hogy mindig tartasz tőlük: hogy sikerültek a tesztek?

Szerencsére mind a fizikai, mind pedig az elméleti teszt jól sikerült.

Mit jelent, hogy bekerültél a Puhl Sándor Akadémia képzésére?

Számomra nagyon nagy megtiszteltetés, hogy bekerülhettem a képzésbe, mivel ez arra ad tanúbizonyságot, hogy jó úton járok. Kellemesen meglepődtem mikor kimondták a nevem és ez ad számomra egy nagy lendületet a jövőre nézve.

Milyen célokat tűztél ki magadnak a közeli és távolabbi jövőben?

A közeli céljaim között szerepel, hogy a következő szezonban is hasonlóan jó eredményeket produkáljak és szakmailag fejlődjek. A távlati célom pedig az, hogy egyszer az élvonalban, illetve utána nemzetközi szinten is mérkőzést vezethessek.

Emelkednek a játékvezetői díjazások

Nem vagy még játékvezető, de kipróbálnád? Jelentkezz a következő játékvezetői tanfolyamunkra!

Related Articles

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close
Close